Nieuwsberichten

Friesch Dagblad lovend over Heimweevogel

Januari 2020

Het Friesch Dagblad schrijft in haar uitgave van zaterdag 4 januari zeer lovend over het natuurboek Heimweevogel. Het noemt de vormgeving erg royaal en zorgvuldig. De foto's van Marga Thomassen zijn ware kunstwerken, vermeldt het artikel. De verhalen van Carin Holtslag zijn origineel. De kracht van haar verhalen is dat de schrijver gewone dingen bijzonder maakt en de link legt tussen de menselijke en dierenwereld. Een mooi voorbeeld is de composthoop in haar tuin, die ze beschrijft als een supermarkt voor dieren. Heimweevogel zou zomaar op de longlist van de Jan Wolker Prijs (het beste natuurboek) komen te staan.

Staring Advies zet 'Heimweevogel' in als relatie- en medewerkersgeschenk

November 2019

Staring Advies bestaat twintig jaar! Om deze mijlpaal te vieren, organiseerde het adviesbureau voor natuur en landschap uit Laag-Keppel een gezellige middag in de DRU Cultuurfabriek. Carin Holtslag, schrijver van ‘Heimweevogel’, hield een prachtig betoog over de waarde van de natuur, ook werd er een rondleiding over het industriële erfgoed met UNESCO-status aangeboden. Na afloop kregen alle genodigden een exemplaar van het boek waar het logo van Staring Advies middels foliedruk op is gedrukt. Het resultaat is overtuigend. Wilt u ook zo’n relatie- en medewerkersgeschenk? Dat kan. Speciaal voor partners van NL Greenlabel biedt Uitgeverij Kruisberg 10% korting als ze Heimweevogel inzetten als relatiegeschenk.

'Heimweevogel' vliegt uit

September 2019

Het fraaie natuurboek 'Heimweevogel' vliegt uit. Ze is gebonden en gedrukt en op weg naar de stellingen van de pakhuizen en de vitrines van de boekenwinkels. De druk is van weergaloze kwaliteit en zachte omslag geeft het boek een ongekende kwaliteitsuitstraling.

Het boek is nu overal voor €29,50 te koop en zeker ook bij Uitgeverij Kruisberg. Ga naar het contactblok en geef aan dat je graag een exemplaar van 'Heimweevogel' ontvangt. Dan sturen we jou zo snel mogelijk een exemplaar toe.

De Gelderlander interviewt auteur 'Heimweevogel'

September 2019

De Gelderlander heeft een interview gehouden met de auteur van 'Heimweevogel' Carin Holtslag. Het artikel verscheen afgelopen zaterdag in de krant en op de website.

De krant vertelt dat Holtslag blije stukjes schrijft over de rijkdom van de natuur. Zij en fotograaf Marga Thomassen laten zien hoe geweldig mooi de natuur is. Ook prijst de krant de vormgeving van Rob van der Loos die kleur gebruikt als rode draad voor de fotografie en illustrator Nina Smit die subtiele grappige tekeningen maakte.

Holtslag zegt dat ze mensen graag bewust wil maken van de hoe mooi en belangrijk de natuur is. Dit doet ze met blije stukjes, "want", zo zegt ze, "alleen met stroop van je vliegen."

Het eerste exemplaar van het boek wordt vrijdag 20 september in Wageningen in ontvangst genomen door prof. dr. Louise Vet, nummer 1 van de top duurzame 100. 'Heimweevogel' is daarna bij Uitgeverij Kruisberg, in de boekhandel en bij Bol.com verkrijgbaar.

We zijn erg blij met de eerste bespreking van de publicatie 'Heimweevogel' door Gerard Menting

Augustus 2019

Gerard Menting: "Zeker, van alle kanten wordt onze natuur bedreigd. Je zou somber worden van alle alarmerende berichten. Maar dat hoeft niet per se, maakt 'Heimweevogel' me duidelijk. In het fraai vormgegeven boek vormen natuurcolumns van Carin Holtslag ('Buiten ben ik op mijn best') een organisch geheel met de bijzondere, kleurrijke natuurfoto's van Marga Thomassen ('Prachtig om een natuurfoto te maken van iets waar een ander aan voorbij loopt').

Beiden hebben in hun passie voor de natuur oog voor detail, waarmee ze hun liefde voor wat groeit en bloeit aan de lezer doorgeven. Niet somber, maar vol verwondering, ontzag en een blij gevoel. Met opzet, schrijft Holtslag, die met blije stukjes zo veel mogelijk mensen ervan wil doordringen dat de natuur mooi én belangrijk is. In de hoop dat het leidt tot beschermen van wat we nog hebben. Want met stroop...

Er zit een mooi ritme in het boek en dat komt onder meer doordat de samenstellers bij het bepalen van de volgorde van foto's en teksten niet alleen naar onderwerpen hebben gekeken, maar ook naar kleur en sfeer. Het forse formaat van de uitgave geeft de beelden de ruimte die ze verdienen.

Je komt de wereld van de 'Heimweevogel' binnen in het lichtgroene van het voorjaarsbos, waar de eerste zonnestralen door flarden ochtendbevel prikken. In de daaropvolgende pagina's is groen de verbindende kleur in de foto's. Tot de pimpelmees de blauwe fase inluidt. Misschien wel de fraaiste foto's bieden de gouden pagina's.

De lezer met oog voor detail ontdekt dan ook het gedicht, waarvan onderaan op elke pagina een regel is afgedrukt. Aardig gevonden, maar niet de gemakkelijkste manier om de poëtische boodschap mee te krijgen.

De 'heimweevogel' uit de titel is de kievit, die Holtslag doet verlangen naar de tijd dat die, net als vele andere soorten, in overvloed te zien was."

'Heimweevogel' op weg naar de drukker

Augustus 2019

We zijn trots dat de finale versie van het boek 'Heimweevogel' naar de drukker is gestuurd! Na veel wikken en wegen over de laatste details heeft ontwerper Rob van der Loos de verzendknop ingedrukt. Over enkele weken zal het eindproduct van de persen rollen, worden gebonden en van een harde kaft voorzien. Op 20 september neemt Louise Vet (NIOO-KNAW) het eerste exemplaar in ontvangst uit handen van Lodewijk Hoekstra (NL Greenlabel).

'Heimweevogel. verlangen naar een natuurrijke wereld' is de eerste publicatie van Uitgeverij Kruisberg. 'Heimweevogel' bevat een bloemlezing uit het werk van schrijver Carin Holtslag en fotograaf Marga Thomassen. Gekleurd door hun bijzondere blik laten ze zich verrassen door de natuur die ons omringt. Holtslag verwerkt haar observaties in verhalen die op speelse wijze het kleine met de grote thema’s, zoals klimaatverandering en biodiversiteitsverlies, weten te verbinden. De fotografie van Thomassen wordt gekenmerkt door een voorliefde voor detail, vormenspel, kleuren en compositie. Het uitgewogen ontwerp geeft ritme en ruimte aan alle bijdrages zodat ze optimaal tot hun recht komen.

Boek voor promotie

April 2019

Uitgeverij Kruisberg biedt organisaties de mogelijkheid het boek 'Heimweevogel' in te zetten voor de eigen promotie en boeken aan te schaffen voor een gereduceerd tarief. Als je meedoet, worden de naam en het logo van jouw organisatie afgedrukt op een speciaal hiervoor gereserveerde pagina in het boek. Een optie is om jouw logo met een korte tekst achter op het boek te laten plaatsen.

Uitgeverij dankt haar naam aan landgoed Kruisberg

Maart 2019

Uitgeverij Kruisberg dankt haar naam aan het landgoed De Kruisberg in Doetinchem. Op deze plek was vanaf 1470 het nonnenklooster Sion gevestigd. In de Tachtigjarige Oorlog werd dit verwoest. In 1580 werd er een villa gebouwd kreeg het landgoed de naam Kruisberg.
In 1866 werd de villa uitgebreid met twee vleugels met als bestemming rijksopvoedingsgesticht en gevangenis voor jongens. In 2014 werd de gevangenis gesloten en in 2018 werd het landgoed in gebruik genomen als bedrijfsverzamellocatie. Hier is Uitgeverij Kruisberg gevestigd.

Meld je aan voor de nieuwsbrief
BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE ACTIVITEITEN VAN UITGEVERIJ KRUISBERG.

Aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website, geeft u aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

ga verder